Do góry

Sałatki Przepis na:

Sycąca sałatka warzywno-owocowa z kaszą gryczaną

Sycąca sałatka warzywno-owocowa z kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 117

Smaczna sałatka na podwieczorek

Składniki

  • -ok 250g kapusty pekińskiej
  • -300g fileta z piersi indyka
  • -2 duże pomidory
  • -2 ogórki gruntowe
  • -4 rzodkiewki
  • -100g kaszy gryczanej prażonej
  • -2 jabłka
  • -1 pomarańcza
  • - jogurt natyralny
  • -1 łyżka oleju kokosowego
  • -1 łyżka oleju lnianego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso umyj i pokrój w kostkę, podsmaż na oleju kokosowym (bez soli). Kaszę ugotuj według opisu na opakowaniu (baz soli). W między czasie pokrój warzywa i owoce w kostkę (jabłko ze skórką). Przełóż do miski, po ugotowaniu kaszy i ostudzeniu połącz z warzywami i owocami oraz upieczonym mięsem. Wymieszaj składniki z jogurtem i olejem lnianym (można delikatnie posypać kucharkiem)

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń