Do góry

Desery Przepis na:

Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 448 Ocena: 8763

Dodano:

Odsłon: 16103

Trufle czekoladowe

Składniki

  • 50 g masła
  • 4 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 2 czubate łyżki miodu
  • 2 łyżki whisky
  • szczypta soli
  • kakao naturalne
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śmietankę podgrzewamy w garnku, dorzucamy czekoladę. Jak czekolada się rozpuści, wyłączamy gaz, dodajemy masło, miód, whisky i sól. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Żeby masa stwardniała wkładamy ją na parę godzin do lodówki. Po stwardnieniu formujemy z nich kulki, albo co Wam tylko przyjdzie do głowy i obtaczamy w kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń