Do góry

Przekąski Przepis na:

Waflowe Rolsy z Nadzieniem Ziemniaczano-Serowym.

Waflowe Rolsy z Nadzieniem Ziemniaczano-Serowym.

Autor: SlodkoSlodka83

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1714

Dodano: 19.06.2018

Odsłon: 14743

Pomysł na szybką,smaczną imprezową przekąskę dla małych i dużych a może po prostu obrałaś za dużo ziemniaków do obiadu i szkoda Ci wyrzucić,zrób rolsy :-)Najlepiej smakują z ketchupem,podane na waflu,przy okazji nie trzeba myć talerzy ;-)

Składniki

  • paczka wafli tortowych
  • kostka twarogu półtłustego 250 g
  • ugotowane ciepłe ziemniaki 400 g
  • 2 jajka L
  • bułka tarta
  • sól
  • oliwa do smażenia
  • ulubiony ketchup
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy,myjemy,wrzucamy do garnka,zalewamy wodą,wsypujemy sól i gotujemy jak do obiadu,kostkę twarogu rozgniatamy widelcem w misce i wrzucamy ciepłe ugotowane ziemniaki,

  2. wszystko razem łączymy,

  3. przyprawiamy do smaku,następnie nadzienie ziemniaczano-serowe rozkładamy na waflu,

  4. równomiernie,najlepiej rozgnieść sobie widelcem a potem wyrównać od brzegu do brzegu łyżką.Tak przygotowany wafel zostawiamy na 5-8 min.żeby namiękł,następnie rolujemy,

  5. i kroimy na mniejsze kawałki.

  6. Gdyby podczas zwijania nasza rolada gdzieś pękła,nie przejmujcie się tym,jajko i bułka tarta wszystko zakryją ;-)

  7. Każdy z kawałków,maczamy w rozbełtanych jajkach z solą i pieprzem,następnie obtaczamy w bułce tartej

  8. i smażymy na patelni z oliwą na złoto.

  9. Gotowe rolsy najlepiej smakują z ketchupem pikantnym.
    Świetna alternatywa na przekąskę,lub tak po prostu jako przegryzka po obiedzie,lub na wykorzystanie ziemniaków od obiadu,które nam zostały.
    Z podanej porcji wyszło mi 11 rolsów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 19 czerwca Asiu narobiłaś mi smaku. Ja jeszcze takich nie robiłam, czas zrobić.:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń