Do góry

Dania główne Przepis na:

Warkocz Patrycji

Warkocz Patrycji

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1398

Wikwintne danie , na proszony obiad , żeby wykazać się kunsztem kulinarnym

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z indyka rozciąć na dwie lub cztery części (zależy od ilości osób i wielkości piersi).Pokroić wzdłuż tak aby otrzymać długie paski.Trzy paski spiąć wykałaczką i zaplatać tak jak warkocze (jak u mojej córki Patrycji)

  2. Zaplecione warkocze zanurzyć w sosie sojowym z pieprzem i ząbkami czosnku.Odstawić na minimum 2 godziny.

  3. Na gorącym oleju smażyć warkocze około 10 min z obu stron . W między czasie na drugiej patelni obsmażyć grzyby na maśle , dodać śmietanę.dodać przyprawy

  4. Podawać danie prosto z patelni: gotowane ziemniaki plus smażone warkocze plus grzyby w śmietanie plus suróweczka z kapusty pekińskiej. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń