Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa pieczona w cydrze

Biała kiełbasa pieczona w cydrze

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 6706

Biała kiełbasa pieczona w cydrze

Składniki

  • 6 białych surowych kiełbas
  • 1 szklanka cydru
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 5 gałązek świeżego majeranku
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy do zrumienienia i wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Dokładamy do tego liście laurowe, układamy kiełbasę (którą trzeba nakłuć w paru miejscach wykałaczką), wszystko polewamy cydrem. Dodajemy do tego majeranek, sól i pieprz. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Kiełbasy w połowie pieczenia można obrócić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń