Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, zdrowe i bardzo smaczne danie obiadowe. Polecam je szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie i dzieciom.
Dorsza pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć pieprzem cytrynowym i solą (jeśli pieprz nie zawiera soli). Przyprawioną rybę odstawić na co najmniej godzinę.
Rybę obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu, po 1 - 2 minuty z każdej strony.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki zbliżone wielkością do startej marchewki.
Cebulę obrać i pokroić w pióra zbliżone wielkością do pokrojonej papryki
Cebulę chwilę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać marchewkę, paprykę, podlać wodą, dusić do miękkości warzyw i odparowania wody. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Wyłożyć dorsza na talerz i przykryć warstwą warzyw. Taki dorsz jest bardzo delikatny w smaku, nie polecam zbyt mocnego przyprawiania pieprzem, gdyż nie będzie wyczuwalny smak dorsza.
Przepis dnia
Szybkie, jednogarnkowe i niedrogie. Mojej córeczce i mężowi bardzo smakuje a...
Odsłon: 24582
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 13103
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 183
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 372
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 253
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 13103
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 183
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 372
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 253
Składniki
Dorsza pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć pieprzem cytrynowym i solą (jeśli pieprz nie zawiera soli). Przyprawioną rybę odstawić na co najmniej godzinę. Rybę obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu, po 1 - 2 minuty z każdej strony.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki zbliżone wielkością do startej marchewki. Cebulę obrać i pokroić w pióra zbliżone wielkością do pokrojonej papryki
Cebulę chwilę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać marchewkę, paprykę, podlać wodą, dusić do miękkości warzyw i odparowania wody. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Wyłożyć dorsza na talerz i przykryć warstwą warzyw. Taki dorsz jest bardzo delikatny w smaku, nie polecam zbyt mocnego przyprawiania pieprzem, gdyż nie będzie wyczuwalny smak dorsza.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Leczo
Dania główne
Placki kukurydziane
Dania główne
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Dania główne
Kasza z kurczakiem i warzywami
Leczo
Danie jednogarnkowe ,pożywne i łatwe w wykonaniu
Odsłon: 23
Placki kukurydziane
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 37