Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe Klopsy z Nadzieniem.

Drobiowe Klopsy z Nadzieniem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 486 Ocena: 8875

Dodano:

Odsłon: 3807

Mięso mielone jest bardzo wdzięczne,można z nim kombinować na różne sposoby.Dziś zmieliłam pierś z kurczaka,odpowiednio przyprawiłam i nadziałam serem wymieszanym ze śmietaną i zieleninką,klopsiki pierwsza klasa :-)

Składniki

  • 10 szt.
  • ok.700 g piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • czerstwa bułka
  • 1 szkl.mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • garść majeranku
  • ulubiona przyprawa do mięsa mielonego
  • Nadzienie:
  • 150 g twardego sera
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • garść posiekanego koperku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • Dodatkowo:
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czerstwą bułkę zalać mlekiem.
    Piersi z kurczaka umyć,osuszyć,pokroić w grubszą kostkę i zmielić,przełożyć do miski,zmielić cebulę oraz bułkę odciśniętą z nadmiaru mleka,zmielone wrzucić do mięsa,wyrobić ręką,wbić jajko,wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek,oraz wszystkie przyprawy,ponownie wyrobić ręką do jednolitej masy.
    Do małej miseczki wrzucić ser u mnie mozzarella ser tarty super ciągliwy,jeśli używacie w kostce wystarczy zetrzeć na tarce,do sera wrzucić śmietanę oraz posiekaną drobno zieleninę,całość dokładnie wymieszać i nadzienie gotowe.

  2. sklejamy mięso tak,aby nadzienie nie wychodziło na wierzch,kulamy w rękach dowolny kształt,taki jaki uważamy,następnie klopsy obtaczamy w bułce tartej.

  3. Smażymy na patelni z olejem,na średnim ogniu z obu stron na złoto.

  4. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń