Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza gryczana z warzywami

Kasza gryczana z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 5674

Dodano:

Odsłon: 7043

Szybkie, smaczne, a do tego jeszcze zdrowe danie, które w wersji podstawowej może być dla wegetarian. Dodanie sera sałatkowego wspaniale podkreśli smak kaszy, a podanie jej z kawałkiem dobrej kiełbasy, podniesie wartość kaloryczną i nasyci również mięsożerców.
Reklama
Reklama
Kasza gryczana z warzywami

Przygotowanie

  1. Kaszę zalać szklanką zimnej lekko osolonej wody i podgotować przez około 8 minut pod przykryciem, po tym czasie zdjąć z palnika. Odstawić pod przykryciem do czasu wchłonięcia wody przez kaszę.

  2. Selera i pomidory umyć, drobno pokroić.

  3. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i lekko podsmażyć, następnie dodać pomidory, a po chwili dodać seler i wszystkie przyprawy oprócz soli, smażyć przez około 5 minut.
    Dodać kaszę, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.

  4. Zdjąć z palnika i połączyć z pokrojonym w kostkę serem sałatkowym. Przyprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń