Do góry

Dania główne Przepis na:

Orientalna pierś z kurczaka z warzywami

Orientalna pierś z kurczaka z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 510

Dodano:

Odsłon: 381

Pierś z kurczaka z warzywami na patelnię w przyprawie orientalnej. Danie bez którego nie potrafię żyć.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Orientalna pierś z kurczaka z warzywami

Przygotowanie

  1. Opakowanie mrożonych warzyw na patelnię HORTEX z przyprawą orientalną wyjąć na talerz i odrobinę rozmrozić. (tym sposobem szybciej zmiękną na patelni).
    Osobiście uwielbiam por, więc dodaję go też do warzyw, gdyż w opakowaniu zwykle nie ma go zbyt dużo.

  2. Pierś z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę, doprawić wegetą i dusić pod przykrywką (na niezbyt głębokim oleju) aż zmięknie.

  3. Kiedy pierś z kurczaka zmięknie, odkryć patelnię, tak aby wyparowała zbędną ilość wody, a kurczak mógł się zarumienić.

  4. Gdy kurczak się zarumieni - w razie potrzeby dodać odrobinę oleju - na patelnię wrzucić rozmrożone warzywa i dusić pod przykryciem, aż zmiękną.
    Później dodać przyprawę orientalną (dołączoną do opakowania mrożonych warzyw Hortex) i całość podgrzać od czasu do czasu mieszając, aż przyprawa dokładnie wymiesza się z z warzywami i kurczakiem.

  5. Kiedy wszystko będzie już miękkie, podgrzane i podpieczone - danie zdjąć na głębszy talerz.
    Można także dodać odrobinę świeżej zieleniny w postaci szpinaku lub sałaty.


    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń