Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowane bakłażany z mozzarellą

Przepis dnia 2020-02-15
Panierowane bakłażany z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10617

Dodano:

Odsłon: 8099

Panierowane bakłażany z mozzarellą

Składniki

  • 2 średnie bakłażany
  • 3 kulki mozzarelli
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Panierowane bakłażany z mozzarellą

Przygotowanie

  1. Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie na 10 minut, potem ściągnijcie ręcznikiem papierowym sok, który się wytrącił - ja tego nie robię). Mozzarelle kroimy w plasterki. Na plaster bakłażana nakładamy plastry mozzarelli, porządnie solimy, pieprzymy, na to nakładamy drugi plaster. Panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej, z obu stron. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 lutego Gdzieś już to kiedyś widziałem ;p
Robiliśmy niedawno i na pewno często będzie u nas gościć :) Pychotka na maxa i cały czas człowiek poznaje nowe smaki i się uczy, jak nasz "Adrian" hehehe.
"Schabowy"?, a czemu by nie, w końcu jak wiesz nie samym mięchem lwy żyją ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń