Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolady Drobiowe Faszerowane Marchewką.

Rolady Drobiowe Faszerowane Marchewką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 555 Ocena: 11124

Dodano:

Odsłon: 1691

Danie ładne dla oka,ale i bardzo smaczne dla podniebienia,z podrasowanym ryżem,jest bardzo smaczne.

Składniki

  • 4 szt.
  • 4 połówki piersi z kurczaka
  • sól i pieprz do smaku
  • ulubione przyprawy do drobiu
  • mały słoiczek majonezu
  • 5 średnich marchewek
  • odrobina oliwy
  • ryż brązowy
  • pęczek szczypiorku z dymką
  • curry do smaku
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rolady Drobiowe Faszerowane Marchewką.

Przygotowanie

  1. Marchewki obrać,wymyć zetrzeć na tarce na grubych oczkach,

  2. dusić na patelni,na odrobinie oleju,w razie konieczności dolać odrobinę wody,doprawić solą i pieprzem,dusić do miękkości.
    Piersi myjemy,osuszamy rozbijamy dość cienko,

  3. przyprawiamy solą i pieprzem,oraz ulubioną przyprawą do drobiu,następnie smarujemy z jednej strony majonezem,

  4. na majonez wykładamy porcję marchewki,

  5. całość rolujemy i zawijamy w folii aluminiowej.
    Tak przygotowane roladki wykładamy do naczynia żaroodpornego lub blaszki i wkładamy do piekarnika na 30 min.
    Pieczemy w temp.180 C.

  6. Ryż brązowy gotujemy wg przepisu na opakowaniu,szczypiorek wraz z dymką siekamy drobno i podsmażamy na odrobinie oleju wraz z przyprawą curry do smaku,następnie całość przelewamy do miski z ugotowanym ryżem i dokładnie mieszamy.
    Nakładamy na talerze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń