Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami w majeranku.

Wątróbka drobiowa z cebulką i  jabłkami w majeranku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 325

Dodano:

Odsłon: 694

Proste danie , z tym ze ja podałem je na ziemniaczkach

Składniki

  • 30 dkg. watrobki drobiowej , 1 cebula, 1 jablko
  • troche oleju i lyzka masla, sol ,pieprz.majeranek
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami w majeranku.

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy olej i dodajemy maslo. Wrzucamy cebulke pokrojona w piorka i po chwili osuszona watrobke. Smazymy na dosc silnym ogniu i wrzucamy jablka pokrajane w polplasterki obtoczone w majeranku.
    Jesli potrzeba dodajemy lyzke wody. Po ok. 4 minutach dodajemy sol i pieprz.Mieszamy.

  2. Opcjonalnie gotujemy 3 ziemniaki i po ugotowaniu przeciskamy je przez praskę od razu na talerz..
    Na ziemniakach układamy wątróbkę i dekorujemy jabłkiem.
    To chyba wszystko :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń