Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w piwnej marynacie

Żeberka w piwnej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 1049

Dodano:

Odsłon: 276

Idealne na grilla! Jakoś pogoda przestała nas rozpieszczać, ale sezon grillowy tuż, tuż...więc może Wam ten przepis niedługo się przydać :)

Składniki

  • mięsiste żeberka 1 kg
  • piwo 1/2 l
  • majeranek
  • kilka liści laurowych
  • kilka kulek ziela angielskiego
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka podzielić na kawałki wzdłuż kości, obsypać grubo majerankiem, ułożyć w garnku i zalać piwem. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Układamy na grillu często przewracając na drugą stronę i za każdym razem smarujemy marynatą piwną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 marca Grillem mi tu pachnie tak, że aż przez monitor czuję ;) U nas już było małe przetarcie na działce dwa tygodnie temu, gdy była super pogoda. Teraz czas najwyższy przegonić tą zimę, bo nie ma tom jak jedzonko z grilla i tak pięknych okolicznościach przyrody, jak na działce ;) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń