Do góry

Desery Przepis na:

Babka z kajmakiem

Babka z kajmakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 473

Dodano:

Odsłon: 716

Prosta i szybka

Składniki

  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 łyżek oleju
  • 6 łyżek kajmaku
  • cukier puder
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubic na sztywną pianę. Dodać cukier i cukier wanilinowy i dalej ucierać. Następnie cały czas ucierając dodać żółtka,mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia a na końcu olej.

  2. Ciasto podzielić na dwie części. Większą część wylać na blaszkę a do mniejszej części dodać kajmak i zmiksować. Wyłożyć na białe ciasto. Piec w 150 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń