Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z fasoli

Brownie z fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 7563

Takie tam brownie

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brownie z fasoli

Przygotowanie

  1. Oddzielić żółtka jaj od białka.
    Dokładnie zmiksować blenderem fasolę z jogurtem na gładką masę. Najlepiej dodając porcjami fasolę do jogurtu.
    Ucierać żółtka dodając cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Dodać miksowaną fasolę i kakao i miksować od uzyskania gładkiej masy.
    Białka ubić na pianę, którą dodać od masy fasolowej delikatnie mieszając.

  2. Przelać do tortownicy (o średnicy około 22-25 cm) i wstawić od nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni. Piec około 1 godziny (sprawdzić patyczkiem).
    Po ostudzeniu blat przeciąć na dwie lub trzy części, posmarować kremem, udekorować i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń