Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybkie i proste. Kwasowość maliny wybornie wpasowuje się w słodycz ciasta.
Bardzo smaczna nalewka z owoców malin, swoim smakiem i zapachem sprawia tak,...
Odsłon: 34972
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 60
Proponuję dziś pyszną i prostą sałatkę na śniadanie, jest wegetariańska i bez...
Odsłon: 4133
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 60
Proponuję dziś pyszną i prostą sałatkę na śniadanie, jest wegetariańska i bez...
Odsłon: 4133
Składniki
Masło, żółtka, cukier, jogurt mieszamy łyżką -dokładnie! Dodajemy proszek wymieszany z mąką i mieszamy. Dużą kleistą kluchę wykładamy na brytfankę (u mnie 20 x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. W miarę równo rozsmarowujemy. Ciasto umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 190 ° C na ok 20 - 30 min. Ciasto ma w tym czasie urosnąć i zabarwić się na lekko brązowy kolor. Gdy ciasto będzie się piekło My zajmujemy się malinami. W rondlu umieszczamy maliny wodę i cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Ma powstać gorący mus.
Wyciągamy ciasto nakładamy równo owoce
Posypujemy kruszonką lekko wgniatając w mus. Kruszonka : Masło ok 3 łyżek, cukier 3 łyżki, i mąkę tyle ile się wgniecie - ma się nie sklejać . Ma mieć postać pokruszonego ciasteczka. Wkładamy ponownie do nagrzanego piekarnika 190 °C na 20 minut.
Przepisy Desery
Desery
Blok czekoladowy Ewy Wachowicz
Desery
Skubaniec
Desery
Spody do kruchych babeczek
Desery
Sernik z białą czekoladą na kruchym spodzie
Blok czekoladowy Ewy Wachowicz
Są takie przepisy, do których często wracamy z sentymentem. Niewątpliwie jedn...
Odsłon: 36754
Skubaniec
Skubaniec to typowe polskie ciasto na kruchym i słodkim spodzie, który przeła...
Odsłon: 445