Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące faworki, idealne do popołudniowej kawy. Smakują cały rok.
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22511
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 791
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22511
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 791
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy pozostałe wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, początkowo w misce. Gdy ciasto będzie elastyczne wyrabianie kończymy na stolnicy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek z którego będziemy wycinać prostokąty 15 cm x 4 cm, możemy również wycinać inne kształty, gwiazdy, serca itd. Środki prostokątów przecinamy wzdłuż 5-6 cm, przekładamy pasek ciasta przez przecięcie i lekko naciągamy by z przełożonego paska ciasta wyszedł faworek. Tak zrobione faworki układamy na stolnicy, w między czasie nagrzewamy w garnczku olej do smażenia faworków. Gdy olej będzie gorący smażymy po 3-4 sztuki na złoty kolor. Usmażone na złoty kolor faworki wykładamy na ręczniczki papierowe w celu osączenia ich z oleju. Osączone faworki układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 77662
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59285