Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące faworki, idealne do popołudniowej kawy. Smakują cały rok.
Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy pozostałe wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, początkowo w misce. Gdy ciasto będzie elastyczne wyrabianie kończymy na stolnicy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek z którego będziemy wycinać prostokąty 15 cm x 4 cm, możemy również wycinać inne kształty, gwiazdy, serca itd. Środki prostokątów przecinamy wzdłuż 5-6 cm, przekładamy pasek ciasta przez przecięcie i lekko naciągamy by z przełożonego paska ciasta wyszedł faworek. Tak zrobione faworki układamy na stolnicy, w między czasie nagrzewamy w garnczku olej do smażenia faworków. Gdy olej będzie gorący smażymy po 3-4 sztuki na złoty kolor. Usmażone na złoty kolor faworki wykładamy na ręczniczki papierowe w celu osączenia ich z oleju. Osączone faworki układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 142
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 850
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 18
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 56
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 142
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 850
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 18
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 56
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy pozostałe wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, początkowo w misce. Gdy ciasto będzie elastyczne wyrabianie kończymy na stolnicy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek z którego będziemy wycinać prostokąty 15 cm x 4 cm, możemy również wycinać inne kształty, gwiazdy, serca itd. Środki prostokątów przecinamy wzdłuż 5-6 cm, przekładamy pasek ciasta przez przecięcie i lekko naciągamy by z przełożonego paska ciasta wyszedł faworek. Tak zrobione faworki układamy na stolnicy, w między czasie nagrzewamy w garnczku olej do smażenia faworków. Gdy olej będzie gorący smażymy po 3-4 sztuki na złoty kolor. Usmażone na złoty kolor faworki wykładamy na ręczniczki papierowe w celu osączenia ich z oleju. Osączone faworki układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
Desery
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Desery
Pudding pistacjowy z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
Lody o popularnym smaku solonego karmelu. Przygotowane na bazie kajmaku i sło...
Odsłon: 127
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Ciasto, które przygotowałam jest bardzo proste i smaczne. Nie wymaga dużo prz...
Odsłon: 180