Do góry

Desery Przepis na:

Galaretkowiec z truskawkami

Galaretkowiec z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 386

Dodano:

Odsłon: 668

Lekki Deser na zimno. Orzeźwiające ciasto z masą waniliową i galaretkami.

Składniki

  • Biszkopt:
  • 5jaj
  • 1/2szkl mąki pszennej
  • 1/2budyniu waniliowego
  • 1/2szkl cukru
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa waniliowa:
  • 0,5l kremówki
  • 3serki homo waniliowe
  • 2łyżki żelatyny(na 1/2szkl gorącej wody)
  • 1/2szkl cukru pudru
  • 1galaretka niebieska,pomarańczowa, czerwona
  • Dodat:
  • Dżem truskawkowy
  • 2galaretki truskawkowe
  • 1szkl truskawek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksuj. Dodaj suche składniki i połącz z masą za pomocą łyżki. Piec 25min w 170C. Po upieczeniu posmarować dżemem.

  2. Masa waniliowa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder a następnie serki homo. Galaretki każdą z osobna rozpuszczamy w 1szkl gorącej wody, zostawiamy do całkowitego stężenia. Następnie kroimy w kostkę i łączymy z masą. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie zostawiamy do lekkiego stężenia i łączymy z masą. Wylać na biszkopt. Truskawki myjemy, kroimy i wykładamy na masę zalewamy teżejącą galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń