Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa czekoladowa do przyozdabiania ciast, w której używamy kakao. Zawsze wychodzi, zrobienie jej zajmuje kilka chwil.
Wilgotne puszyste super czekoladowe ciasto. Moje bez dodatków ale można dołoż...
Odsłon: 5337
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 78
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 89
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 73
Pleśniak (lub skubaniec) to pyszne ciasto bardzo bogate w różnego rodzaju kol...
Odsłon: 519
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 78
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 89
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 73
Pleśniak (lub skubaniec) to pyszne ciasto bardzo bogate w różnego rodzaju kol...
Odsłon: 519
Składniki
W rondelku roztapiamy masło, dodajemy cukier puder i śmietankę. Chwilę mieszamy, wsypujemy kakao. Łączymy wszystkie składniki doskonale i zdejmujemy z ognia. Lekko przestudzoną, tężejącą polewę możemy używać do polania ciast. Jeśli jest zbyt gęsta dodajemy trochę kremówki, za rzadka odrobinę masła.
Polewy nie gotujemy, tylko podgrzewamy do roztopienia masła i połączenia składników. Można robić polewę w kąpieli wodnej, efekt będzie ten sam, a polewa na pewno nam się nie zagotuje i nie zwarzy.
Przepisy Desery
Desery
Rolada z kremem karpatkowym
Desery
Pleśniak z jabłkami
Desery
Sernik na zimno z malinami i galaretką
Desery
Arroz doce czyli ryż na słodko
Rolada z kremem karpatkowym
Krem karpatkowy wydaje mi się jednym z najsmaczniejszych, a rolada jednym z n...
Odsłon: 22
Pleśniak z jabłkami
Pleśniak (lub skubaniec) to pyszne ciasto bardzo bogate w różnego rodzaju kol...
Odsłon: 519