Do góry

Desery Przepis na:

Pulchne Ciasto Łaciate z Malinami.

Pulchne Ciasto Łaciate z Malinami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 578 Ocena: 11476

Dodano:

Odsłon: 2809

Zawsze się udaje,każdemu smakuje i szybko się robi. Przepis ze strony Obżarciuch.

Składniki

  • Blaszka 25x36 cm
  • 4 jajka L
  • 3 szkl.mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl.oleju
  • 1 szkl.wody gazowanej lub oranżady
  • 1,5 szkl.cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 250 g malin lub innych ulubionych owoców
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulchne Ciasto Łaciate z Malinami.

Przygotowanie

  1. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą i jasną masę,stopniowo dodajemy mąkę przesianą przez sitko z proszkiem do pieczenia,olej i wodę.
    Ciasto dzielimy na 2 równe części,jedną część ciasta pozostawiamy jasną a do drugiej wsypujemy kakao i mieszamy.
    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy na przemian łyżkami raz ciasto jasne,raz ciemnie a następnie przykrywamy jasne ciemnym i na odwrót.
    Na wierzchu ciasta układamy maliny,delikatnie je wtykając.


  2. Pieczemy ok.50 min.w temp.180 C.
    Letnie ciasto można posypać cukrem pudrem.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń