Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna dla podniebienia, smaczna pasztetowa.
Podgardle, serca, 1 cebulę i skórki gotujemy w osolonej wodzie wraz z domową kostką rosołową, liśćmi laurowymi i zielem ang. Gdy mięsa są miękkie osączamy na durszlaku. Wątrobę czyścimy z żył i smażymy z pokrojonymi w piórka 2 cebulami.Ugotowane i usmażone składniki dwukrotnie zmielić maszynką do mięsa (sitko o 2,5 milimetrowych oczkach). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem razem z pozostałymi przyprawami, mieszamy dodając śmietanę i wszystko dokładnie miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Wyrobioną gotową masę napełniamy w jelita wieprzowe, parzymy w temp. 70 st.C 30 minut. Później hartujemy w zimnej wodzie 10 minut, zimne wkładamy na noc do lodówki.
Podam wam dziś ulepszoną moją wersję tego ciasta - deseru. Inni nazywają to c...
Odsłon: 6676
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 20
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 68
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 20
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 68
Składniki
Podgardle, serca, 1 cebulę i skórki gotujemy w osolonej wodzie wraz z domową kostką rosołową, liśćmi laurowymi i zielem ang. Gdy mięsa są miękkie osączamy na durszlaku. Wątrobę czyścimy z żył i smażymy z pokrojonymi w piórka 2 cebulami.Ugotowane i usmażone składniki dwukrotnie zmielić maszynką do mięsa (sitko o 2,5 milimetrowych oczkach). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem razem z pozostałymi przyprawami, mieszamy dodając śmietanę i wszystko dokładnie miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Wyrobioną gotową masę napełniamy w jelita wieprzowe, parzymy w temp. 70 st.C 30 minut. Później hartujemy w zimnej wodzie 10 minut, zimne wkładamy na noc do lodówki.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1581
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2219