Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos słodko-pikantny

Sos słodko-pikantny

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 8583

Sos słodko-pikantny

Składniki

  • 3 papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 150 ml wody
  • 50 ml octu
  • 3 łyżki cukru
  • 3/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • sól
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chili i czosnek rozdrabniamy w blenderze. Wodę zagotowujemy z octem w garnku, dodajemy sól i cukier. Do garnka wrzucamy imbir i chili z czosnkiem, gotujemy parę minut. W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną z 1 łyżką zimnej wody, wlewamy do gotującego się sosu, mieszamy i gotujemy znowu około 3 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń