Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny grzaniec na chłodny wieczór
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2768
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2356
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 711
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1290
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2768
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2356
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 711
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1290
Składniki
Pomarańczę i cytrynę dokładnie umyć. Zetrzeć skórkę z cytryny. Pomarańczę pokroić na paski grubości 3-4mm.
Pomarańczę, skórkę z cytryny oraz pozostałe składniki umieścić w garnku i podgrzewać na umiarkowanym ogniu aż wino będzie gorące, ale nie wrzące (przez około 5 minut). Potrzymać jeszcze na minimalnym ogniu przez około 4 minuty (przez cały czas nie zagotowywać).
Wlać do kieliszków (można nałożyć też goździk i plaser pomarańczy - z garnka lub świeży).