Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 88
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 88
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Pomarańczę i cytrynę dokładnie umyć. Zetrzeć skórkę z cytryny. Pomarańczę pokroić na paski grubości 3-4mm.
Pomarańczę, skórkę z cytryny oraz pozostałe składniki umieścić w garnku i podgrzewać na umiarkowanym ogniu aż wino będzie gorące, ale nie wrzące (przez około 5 minut). Potrzymać jeszcze na minimalnym ogniu przez około 4 minuty (przez cały czas nie zagotowywać).
Wlać do kieliszków (można nałożyć też goździk i plaser pomarańczy - z garnka lub świeży).