Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada truskawkowo-arbuzowa

Lemoniada truskawkowo-arbuzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9989

Dodano:

Odsłon: 1230

Lemoniada truskawkowo-arbuzowa

Składniki

  • 1 kg arbuza (waga bez skóry)
  • 400 g truskawek
  • 600 ml wody mineralnej (ja użyłam gazowanej)
  • sok z dużej cytryny
  • 1-2 łyżki miodu
  • parę liści mięty
  • parę kostek lodu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek, z arbuza pozbywamy się pestek. Truskawki i arbuza miksujemy w blenderze, przecieramy przez sito. Dodajemy do tego wodę, miód, sok z cytryny, dorzucamy parę liści mięty, kostki lodu i ewentualnie parę plasterków cytryny, dokładnie mieszamy. Jeżeli lemoniada jest za gęsta, dolejcie wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń