Do góry

Napoje Przepis na:

Likier kokosowy z białą czekoladą

Likier kokosowy z białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10927

Dodano:

Odsłon: 9338

Likier kokosowy z białą czekoladą

Składniki

  • 200 g wiórków kokosowych
  • pół litra spirytusu
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 400 ml mleka
  • 1 tabliczka białej czekolady
> 6 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Likier kokosowy z białą czekoladą

Przygotowanie

  1. Wiórki zalewamy spirytusem i odstawiamy na jakieś 2 tygodnie. Pamiętajcie żeby je codziennie mieszać. Po tym czasie wiórki odcedzamy i wyrzucamy. Kokosowy spirytus mieszamy z mlekiem skondensowanym, kokosowym i 300 ml zwykłego mleka. Składniki łączcie powoli, sukcesywnie, żeby likier się nie zwarzył. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej w 100 ml zwykłego mleka, studzimy. Dolewamy do likieru, dokładnie wszystko mieszamy. Przelewamy do butelek, wkładamy do lodówki. Likier po pobycie w lodówce, jeszcze zgęstnieje. Jeżeli lubicie bardzo słodkie likiery, możecie podwoić ilość czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 26 października 2016 Ależ serwujesz pyszności..piszę się na kieliszeczek:):) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malinowska12 26 października 2016 W jakiej kolejności dolewać składniki? Spirytus do mleka, czy mleko do spirytusu? Miesza Pani te wszystkie rodzaje mleka wcześniej? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń