Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Slodka przerwa na odrobine kawowego luksusu:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8683
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8683
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Kawę wsyp do filiżanki, zalej do polowy wrzątkiem. Gdy się dobrze zaparzy, przecedź przez geste sitko. Dodaj cukru według uznania i wstaw do lodówki na ok 1 godz.
Następnie bardzo zimna kawę zmieszaj z bita śmietana oraz lekko roztopionymi lodami i pokruszonym lodem. Gdy powstanie gesty krem, przełóż do pucharka lub szklaneczki i posyp kawa. Smaczności:)