Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka w sam raz na babski wieczór, mężczyźni też nią nie pogardzą :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8036
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4519
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8036
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4519
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 529
Składniki
Do garnka wrzucamy jagody, dodajemy wodę oraz cukier. Zaczynamy gotować, mieszamy do czasu rozpuszczenia się cukru. Następnie zmniejszamy płomień i dodajemy lawendę. Gotujemy przez 10 min. Po tym czasie wyłączamy gaz, przykrywamy garnek i czekamy do ostygnięcia naszej mikstury (kilka godzin lub pozostawić na całą noc, wtedy wszystko nabierze intensywniejszego aromatu). Następnie wszystko przelać na sitko i delikatnie wycisnąć cały sok. Do soku dodajemy spirytus oraz łyżkę miąższu jaka pozostała w sitku. Wszystko mieszamy i przelewamy do butelki. Odstawiamy aby nalewka się "przegryzła". Smacznego :)