Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka w sam raz na babski wieczór, mężczyźni też nią nie pogardzą :)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Do garnka wrzucamy jagody, dodajemy wodę oraz cukier. Zaczynamy gotować, mieszamy do czasu rozpuszczenia się cukru. Następnie zmniejszamy płomień i dodajemy lawendę. Gotujemy przez 10 min. Po tym czasie wyłączamy gaz, przykrywamy garnek i czekamy do ostygnięcia naszej mikstury (kilka godzin lub pozostawić na całą noc, wtedy wszystko nabierze intensywniejszego aromatu). Następnie wszystko przelać na sitko i delikatnie wycisnąć cały sok. Do soku dodajemy spirytus oraz łyżkę miąższu jaka pozostała w sitku. Wszystko mieszamy i przelewamy do butelki. Odstawiamy aby nalewka się "przegryzła". Smacznego :)