Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania domowa wiśniówka. Moze trochę czasochłonna ale efekty dają poczucie nieba w gębie:)
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 262
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 262
Składniki
wiśnie i 2kg cukru układamy warstwami w dużym słoju (cukier na gorze). Słój przykrywamy szczelnie ścierką lub gaza na 3 tygodnie i od czasu do czasu mieszamy by z cukru nie porobiły się grudki.
Sok zlewamy gdy cukier się wchłonie przez gazę do garnka. Podgrzewamy i dodajemy 1kg cukru, niedopuszczajac do zagotowania. Goracy sok zlewamy do butelek. ( ok 3 litrow)
Wiśnie zalewamy wódka w słoju zabezpieczonym gaza, odstawiamy na ok 7-10 dni.
Łączymy alkohol z sokiem w proporcji 1:3.
Wisnie beda "kandyzowane" mozna uzywac do wszystkiego, przechowywac w sloiczkach.