Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania domowa wiśniówka. Moze trochę czasochłonna ale efekty dają poczucie nieba w gębie:)
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 227
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 753
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1303
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24970
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 227
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 753
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1303
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24970
Składniki
wiśnie i 2kg cukru układamy warstwami w dużym słoju (cukier na gorze). Słój przykrywamy szczelnie ścierką lub gaza na 3 tygodnie i od czasu do czasu mieszamy by z cukru nie porobiły się grudki.
Sok zlewamy gdy cukier się wchłonie przez gazę do garnka. Podgrzewamy i dodajemy 1kg cukru, niedopuszczajac do zagotowania. Goracy sok zlewamy do butelek. ( ok 3 litrow)
Wiśnie zalewamy wódka w słoju zabezpieczonym gaza, odstawiamy na ok 7-10 dni.
Łączymy alkohol z sokiem w proporcji 1:3.
Wisnie beda "kandyzowane" mozna uzywac do wszystkiego, przechowywac w sloiczkach.