Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania domowa wiśniówka. Moze trochę czasochłonna ale efekty dają poczucie nieba w gębie:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 931
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23069
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15479
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 931
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23069
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15479
Składniki
wiśnie i 2kg cukru układamy warstwami w dużym słoju (cukier na gorze). Słój przykrywamy szczelnie ścierką lub gaza na 3 tygodnie i od czasu do czasu mieszamy by z cukru nie porobiły się grudki.
Sok zlewamy gdy cukier się wchłonie przez gazę do garnka. Podgrzewamy i dodajemy 1kg cukru, niedopuszczajac do zagotowania. Goracy sok zlewamy do butelek. ( ok 3 litrow)
Wiśnie zalewamy wódka w słoju zabezpieczonym gaza, odstawiamy na ok 7-10 dni.
Łączymy alkohol z sokiem w proporcji 1:3.
Wisnie beda "kandyzowane" mozna uzywac do wszystkiego, przechowywac w sloiczkach.