Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sylwestrowy poncz"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 787
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22828
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15250
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4948
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 787
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22828
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15250
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4948
Składniki
Pomarańcze i cytryny sparz. Herbatę wlej do rondelka. Ustaw na kuchence. Dodaj miód. Ogrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Wrzuć cynamon, anyż, skórkę otartą z pomarańczy oraz pół pokrojonej cytryny. Gotuj 5 minut.
Aromatyczny napój przelej przez sito do drugiego naczynia. Dolej wino oraz rum, wymieszaj. Dodaj sok wyciśnięty z jednej pomarańczy. Drugą poma rańczę i pół cytryny pokrój w plasterki. Wrzuć do ponczu. Podgrzej, ale już nie gotuj. Rozlej do szklanek.
Czas ok. 15 min; porcja – 280 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety