Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11842
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1297
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12485
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3459
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11842
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1297
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12485
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3459
Składniki
Umyte wiśnie i liście zalewamy woda, gotujemy 15 minut (od momentu zagotowania). Gorący sok odcedzamy. Wiśnie wyrzucamy. Do gorącego soku wsypujemy cukier i kwasek, ewentualnie zszumujemy. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia (najlepiej na całą noc). Dolewamy powoli spirytus i gotową nalewkę przelewamy do butelek. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Gotowa do spożycia od razu, ale im dłużej leży tym jest smaczniejsza.