Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3905
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1024
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3905
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1024
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Umyte wiśnie i liście zalewamy woda, gotujemy 15 minut (od momentu zagotowania). Gorący sok odcedzamy. Wiśnie wyrzucamy. Do gorącego soku wsypujemy cukier i kwasek, ewentualnie zszumujemy. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia (najlepiej na całą noc). Dolewamy powoli spirytus i gotową nalewkę przelewamy do butelek. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Gotowa do spożycia od razu, ale im dłużej leży tym jest smaczniejsza.