Napoje Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Umyte wiśnie i liście zalewamy woda, gotujemy 15 minut (od momentu zagotowania). Gorący sok odcedzamy. Wiśnie wyrzucamy. Do gorącego soku wsypujemy cukier i kwasek, ewentualnie zszumujemy. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia (najlepiej na całą noc). Dolewamy powoli spirytus i gotową nalewkę przelewamy do butelek. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Gotowa do spożycia od razu, ale im dłużej leży tym jest smaczniejsza.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

marysia11082 07 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
BARDZO FAJNY PRZEPIS WYPRÓBUJĘ W TYM SEZONIE.ROBIĘ TEŻ ALE Z SAMYCH LIŚCI,JEST B.FAJNA.POZDRAWIAM.0 Kto głosował? | Odpowiedz