Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Składniki
Umyte wiśnie i liście zalewamy woda, gotujemy 15 minut (od momentu zagotowania). Gorący sok odcedzamy. Wiśnie wyrzucamy. Do gorącego soku wsypujemy cukier i kwasek, ewentualnie zszumujemy. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia (najlepiej na całą noc). Dolewamy powoli spirytus i gotową nalewkę przelewamy do butelek. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Gotowa do spożycia od razu, ale im dłużej leży tym jest smaczniejsza.