Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki serowe, z serem żółtym. Niewyczuwalny smak sera żółtego. Mięciutkie i pyszne babeczki wytrawne. Muffiny wytrawne.
Mikser, tarka lub blender, 2-3 miski, łyżka, papiloty, forma do pieczenia/blacha
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2138
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2138
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Składniki
Wyjąć 100-120 g masła poza lodówkę, aby zmiękło. Nastawić piekarnik na 200°C. Utrzeć na tarce 150 g sera żółtego lub umieścić w blenderze. W misce kolejno odważyć 100-120 g masła, 2 jaja, 200 g mleka. Wymieszać mikserem. W oddzielnej misce wymieszać 220 g mąki, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, sól (3/4 łyżeczki lub mniej), przyprawy- dałam 1 łyżeczkę papryki mielonej, pasują też: oregano, bazylia, zioła prowansalskie, wedle uznania. Połączyć zawartość obu misek, zmiksować. Jeśli ciasto się leje, dodać mąki (nie chcemy zakalca). Wsypać ser żółty i wymieszać łyżką. Papierowe lub silikonowe papiloty napełniać gęstą masą ok. 3/4 foremki. Piec w piekarniku ok.15 minut lub dłużej. 3 minuty przed końcem można dać trochę sera żółtego na wierzch babeczek. Przepis na 12-14 babeczek