Przekąski Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
1) Fasole dobrze wymozczyc,po czym ugotowac w osolonej wodzie. Cebule,czosnek obrac i posiekac. Mieso oplukac,pokroic w drobna kostke i podsmazyc na patelni w goracym tluszczu.
2) Dodac cebule, czosnek i dusic na malym ogniu,az cebula stanie sie szklista. mieso przelozyc do rondla i wymieszac z ugotowana odsaczona fasola.
3) Calosc doprawic pieprzem,cayenne,sola oraz papryka w proszku.
4) Pomidory zanurzyc na chwile w goracej wodzie i obrac ze skorki. Papryke umyc,pokroic w paseczki i wymiesac z miesem, rzucic papryczke chili,dodac nieco cieplej wody i dusic pod przykryciem okolo 1,5godz na malym ogniu.
5) Bezposrednio do rondla wkroic pomidory i dusic jeszce 15min. Podawac z ryzem lub pszennym pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

mimi619 10 września 2010Zgłoś do usunięcia
Muszę spróbować ;D0 Kto głosował? | Odpowiedz