Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
1) Fasole dobrze wymozczyc,po czym ugotowac w osolonej wodzie. Cebule,czosnek obrac i posiekac. Mieso oplukac,pokroic w drobna kostke i podsmazyc na patelni w goracym tluszczu.
2) Dodac cebule, czosnek i dusic na malym ogniu,az cebula stanie sie szklista. mieso przelozyc do rondla i wymieszac z ugotowana odsaczona fasola.
3) Calosc doprawic pieprzem,cayenne,sola oraz papryka w proszku.
4) Pomidory zanurzyc na chwile w goracej wodzie i obrac ze skorki. Papryke umyc,pokroic w paseczki i wymiesac z miesem, rzucic papryczke chili,dodac nieco cieplej wody i dusic pod przykryciem okolo 1,5godz na malym ogniu.
5) Bezposrednio do rondla wkroic pomidory i dusic jeszce 15min. Podawac z ryzem lub pszennym pieczywem.