Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1632
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1632
Składniki
Nagrzać piekarnik do temp. 150*C. 2 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mielone migdały, mielone biszkopty, skórkę z cytryny, cynamon, mielone goździki. Wymieszać i zgnieść, a jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać trochę więcej mielonych biszkoptów. Następnie rozwałkować ciasto na grubość około pół centymetra. Z ciasta wyciąć foremkę np, gwiazdki, serca i ułożyć na wysmarowanej olejem lub wyłożonej pergaminem blasze. Przyrządzić lukier: ubić białko na sztywno z cukrem pudrem, posmarować gwiazdki. Piec kilkanaście minut. Po około 5 minutach przykryć ciasteczka pergaminem do pieczenia. Zdjąć papier gdy ciasteczka całkowicie wystygną.