Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka!
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 700
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 124
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 281
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 371
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1131
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 700
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 124
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 281
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 371
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1131
Składniki
Nagrzać piekarnik do temp. 150*C. 2 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mielone migdały, mielone biszkopty, skórkę z cytryny, cynamon, mielone goździki. Wymieszać i zgnieść, a jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać trochę więcej mielonych biszkoptów. Następnie rozwałkować ciasto na grubość około pół centymetra. Z ciasta wyciąć foremkę np, gwiazdki, serca i ułożyć na wysmarowanej olejem lub wyłożonej pergaminem blasze. Przyrządzić lukier: ubić białko na sztywno z cukrem pudrem, posmarować gwiazdki. Piec kilkanaście minut. Po około 5 minutach przykryć ciasteczka pergaminem do pieczenia. Zdjąć papier gdy ciasteczka całkowicie wystygną.