Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka!
Nagrzać piekarnik do temp. 150*C. 2 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mielone migdały, mielone biszkopty, skórkę z cytryny, cynamon, mielone goździki. Wymieszać i zgnieść, a jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać trochę więcej mielonych biszkoptów. Następnie rozwałkować ciasto na grubość około pół centymetra. Z ciasta wyciąć foremkę np, gwiazdki, serca i ułożyć na wysmarowanej olejem lub wyłożonej pergaminem blasze. Przyrządzić lukier: ubić białko na sztywno z cukrem pudrem, posmarować gwiazdki. Piec kilkanaście minut. Po około 5 minutach przykryć ciasteczka pergaminem do pieczenia. Zdjąć papier gdy ciasteczka całkowicie wystygną.
Przepis dnia
Kruche, maślane, pachnące pomarańczą... Z podanych składników wychodzi bardzo...
Odsłon: 3397
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 159
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 151
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 137
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 159
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 151
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 137
Składniki
Nagrzać piekarnik do temp. 150*C. 2 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mielone migdały, mielone biszkopty, skórkę z cytryny, cynamon, mielone goździki. Wymieszać i zgnieść, a jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać trochę więcej mielonych biszkoptów. Następnie rozwałkować ciasto na grubość około pół centymetra. Z ciasta wyciąć foremkę np, gwiazdki, serca i ułożyć na wysmarowanej olejem lub wyłożonej pergaminem blasze. Przyrządzić lukier: ubić białko na sztywno z cukrem pudrem, posmarować gwiazdki. Piec kilkanaście minut. Po około 5 minutach przykryć ciasteczka pergaminem do pieczenia. Zdjąć papier gdy ciasteczka całkowicie wystygną.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Mielony boczek z szynkowaru
Przekąski
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Przekąski
ZAPIEKANE SZPARAGI Z SEREM I SZYNKĄ
Przekąski
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Mielony boczek z szynkowaru
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 13
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym to bardzo smaczna, prosta i szybka prze...
Odsłon: 33