Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie, zdrowo i kolorowo. Przepyszna zapiekana papryka z ryżem i warzywami. Także dla niejadków! ;)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21842
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21842
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Składniki
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego, włożyć posiekaną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki. Dusić 10 minut.
Następnie dodać zmiażdżony czosnek, obrany z skórki i pokrojony pomidor oraz posiekaną cukinię. Całość dusić do miękkości.
Do uduszonych warzyw dodać ryż i posiekany szczypiorek. Doprawić (sól, pieprz, majeranek). Całość wymieszać.
Papryki przeciąć u góry (tak by został „kapelusz”). Wydrążyć środek.
Do papryk nakładać farsz. Zamknąć kapeluszem. Piec 30-40 min w temperaturze 180st C.
Polewać sosem: przecier pomidorowy doprawić solą, pieprzem, oregano, bazylią i słodką papryką oraz świeżymi listkami bazylii. Zagotować.