Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie, zdrowo i kolorowo. Przepyszna zapiekana papryka z ryżem i warzywami. Także dla niejadków! ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118867
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2625
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118867
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2625
Składniki
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego, włożyć posiekaną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki. Dusić 10 minut.
Następnie dodać zmiażdżony czosnek, obrany z skórki i pokrojony pomidor oraz posiekaną cukinię. Całość dusić do miękkości.
Do uduszonych warzyw dodać ryż i posiekany szczypiorek. Doprawić (sól, pieprz, majeranek). Całość wymieszać.
Papryki przeciąć u góry (tak by został „kapelusz”). Wydrążyć środek.
Do papryk nakładać farsz. Zamknąć kapeluszem. Piec 30-40 min w temperaturze 180st C.
Polewać sosem: przecier pomidorowy doprawić solą, pieprzem, oregano, bazylią i słodką papryką oraz świeżymi listkami bazylii. Zagotować.