Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie, zdrowo i kolorowo. Przepyszna zapiekana papryka z ryżem i warzywami. Także dla niejadków! ;)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 330
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14789
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1752
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17104
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 330
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14789
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1752
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17104
Składniki
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego, włożyć posiekaną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki. Dusić 10 minut.
Następnie dodać zmiażdżony czosnek, obrany z skórki i pokrojony pomidor oraz posiekaną cukinię. Całość dusić do miękkości.
Do uduszonych warzyw dodać ryż i posiekany szczypiorek. Doprawić (sól, pieprz, majeranek). Całość wymieszać.
Papryki przeciąć u góry (tak by został „kapelusz”). Wydrążyć środek.
Do papryk nakładać farsz. Zamknąć kapeluszem. Piec 30-40 min w temperaturze 180st C.
Polewać sosem: przecier pomidorowy doprawić solą, pieprzem, oregano, bazylią i słodką papryką oraz świeżymi listkami bazylii. Zagotować.