Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 106
Dodano: 19.03.2010
Odsłon: 100357
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jajka ugotować na twardo.Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach,cebulkę pokroić w kostkę.Wrzucić razem na patelnie na rozgrzany olej i dusić.Doprawić sola i pieprzem.
Jajka obrać ze skorupek i przeciąć wzdłuż na połówki.Wyjąć żółtka i dodać je do farszu(zetrzeć na tarce ),dokładnie wymieszać(powstanie taka "papka")
W miejscu gdzie były żółtka połówki jajek napełniać farszem (najlepiej robi sie to małą łyżeczką)i ładnie uklepać.
połowe jajek zawsze dekoruje majonezem,a drugą połowe keczupem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

poison 07 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Jajeczka właśnie wykonane. Jutro będą przystawką na Wielkanocnym stole, fajnie wyszły:-)20 Kto głosował? | Odpowiedz

poison 07 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Jajeczka wykonane, jutro będą przystawką na Wielkanocnym stole, fajnie wyszło:-)20 Kto głosował? | Odpowiedz

kwiatusza 23 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
wyglądają smakowicie porywam do ulubionych :-)20 Kto głosował? | Odpowiedz

jolakamil140981 12 września 2010Zgłoś do usunięcia
Jajeczka wyszły pyszne,znikły z talerza w mgnieniu oka!!!!!PYCHOTKA !!!!!!!!!!20 Kto głosował? | Odpowiedz