Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 931
Dodano: 22.12.2019
Odsłon: 2669
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Śledzie pokrój w kostkę, poszatkuj cebulę. Bakłażany pokrój w cienkie plastry.
Wymieszaj śledzie, cebulę, pomidory z sosem sojowym, sosem rybnym i opcjonalnie z suszonymi płatkami chilli.
Bakłażany posól i zgriluj.
Po ostygnięciu bakłażanów, kładziemu na każdy plasterek porcję tatara ze śledzia, zwijamy i wkładamy do słoiczka. Dodajemy liście laurowe, ziarna kozieradki i zalewamy oliwą z dodatkiem kilku kropel octu jabłkowego.
Roladki pięknie prezentują się na talerzu i są naprawdę pyszne.
Smacznego:).
Sprawdzą się także jako kulinarny upominek dla najbliższych:).
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)