Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane roladki bakłażana z tatarem ze śledzia w zalewie

Grillowane roladki bakłażana z tatarem ze śledzia w zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 732

Dodano:

Odsłon: 2571

Śledzie w nowej odsłonie - pięknie się prezentują i smakują wybornie. Sprawdzą się nie tylko jako przełamanie klasyki podania śledzia na wigilijnym stole, ale również jako przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi.

Składniki

  • Śledzie matjas - 300 g
  • 1 duża cebula
  • 250 g pomidorów w zalewie
  • Sól
  • 2 bakłażany
  • Łyżka sosu sojowego
  • Łyżka sosu rybnego
  • Suszone płatki chilli - opcjonalnie
  • Liście laurowe
  • Ziarna kozieradki
  • Olej rzepakowy
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Grillowane roladki bakłażana z tatarem ze śledzia w zalewie

Przygotowanie

  1. Śledzie pokrój w kostkę, poszatkuj cebulę. Bakłażany pokrój w cienkie plastry.

  2. Wymieszaj śledzie, cebulę, pomidory z sosem sojowym, sosem rybnym i opcjonalnie z suszonymi płatkami chilli.

  3. Bakłażany posól i zgriluj.

  4. Po ostygnięciu bakłażanów, kładziemu na każdy plasterek porcję tatara ze śledzia, zwijamy i wkładamy do słoiczka. Dodajemy liście laurowe, ziarna kozieradki i zalewamy oliwą z dodatkiem kilku kropel octu jabłkowego.

  5. Roladki pięknie prezentują się na talerzu i są naprawdę pyszne.

    Smacznego:).

  6. Sprawdzą się także jako kulinarny upominek dla najbliższych:).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń