Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12285
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1519
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 119
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12285
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1519
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 119
Składniki
Masło na spód pokroić na kawałki, włożyć do rondla wraz z cukrem, kakao i cukrem waniliowym, wlać 5 łyżek wody i gotować 5 min. Ostudzić i wymieszać z żółtkami. Odlać pół szklanki masy, a resztę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, a potem z ubitą na sztywno pianą z białek. Masło na masę serową utrzeć na puch z cukrem i nadal ucierając, dodawać stopniowo jajka i zmielony ser. Do średniej wielkości blaszki włożyć dość rzadkie ciasto, wyrównać i rozłożyć na nim masę serową. Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. w ciągu pieczenia ser powiniem zatopić się w cieście i utworzyć serowe ,,fale''''''''''''''''.