Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1218
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5741
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18333
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1218
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5741
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18333
Składniki
Masło na spód pokroić na kawałki, włożyć do rondla wraz z cukrem, kakao i cukrem waniliowym, wlać 5 łyżek wody i gotować 5 min. Ostudzić i wymieszać z żółtkami. Odlać pół szklanki masy, a resztę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, a potem z ubitą na sztywno pianą z białek. Masło na masę serową utrzeć na puch z cukrem i nadal ucierając, dodawać stopniowo jajka i zmielony ser. Do średniej wielkości blaszki włożyć dość rzadkie ciasto, wyrównać i rozłożyć na nim masę serową. Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. w ciągu pieczenia ser powiniem zatopić się w cieście i utworzyć serowe ,,fale''''''''''''''''.