Przekąski Przepis na:
Karp na szczególna okazje

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 31
Dodano: 23.02.2010
Odsłon: 3045
Powiedzieć o tej potrawie doskonała to mało
Składniki
- karp świeży, 1 kg
- winogrona białe, 30 - 40 dkg
- białe wino wytrawne, 2 szklanki
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Karpia pokroić w dzwonka doprawić i usmażyć tak jak na wigilie, obtaczanego w mące. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , na to wrzucić połówki winogron bez pestek i zalać winem. Zapiekać aż wino zacznie wrzeć Podawać jako danie na gorąco Ja do tego nic nie dodaje karp jest tak pyszny , ze nie trzeba psuć smaku
Komentarze do przepisu (3)

lubiesuperzjesc 24 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki za wizytkę Jagoda50 - miło powitać tak wspaniałą kucharkę - czytałam kilka Twoich pomysłów i wszystkie były znakomite - pozwoliłam sobie na dodanie Ciebie do mojej listy znajomychMalwa55 milo powitać również Ciebie
Niestety fotkami na razie nie dysponuje, a nie bawią mnie ściągane z netu.
Nie przyszło mi do głowy wcześniej fotografować to co przygotowuje w garnkach, ale jak tylko będę przygotowywać swoje potrawy kliknę fotki i nie omieszkam uzupełnić swoje przepisy o widoczki.
Wprawdzie mnie wystarczy jak czytam opis i już wiem czy będzie mi dana potrawa smakować czy nie, ale wiem że fotka bardzo pomaga w podjęciu decyzji czy skorzystać z danego przepisu
Obie Panie serdecznie pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 24 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Masz swietne przepisy z rybami.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Malwa55 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
A może tak jeszcze dodac zdjęcie ..byłoby dobrze widziec Twoje dania.Ciekawy przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz