Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wszystkich! Super się prezentują i spokojnie można podać na zimno jako przystawkę!
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25886
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3065
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1399
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25886
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3065
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1399
 
         
         
                Składniki
Mięsko obmyć, usunąć błony i wszystkie niepotrzebne części. Posolić, dodać pieprz i inne ulubione przyprawy wg gustu. Odstawić i zacząć przygotowywać ciasto.
Ciasto robimy z 2 rodzajów mąki w proporcjach 3/4 tortowej i 1/4 ziemniaczanej + woda + starty czosnek, pieprz, papryka czerwona i papryka ostra, pieprz kajeński, curry, sól.
Nie podałem dokładnej ilości przypraw bo ciasto należy poprostu smakować podczas przygotowania.
ciasto musi mieć konsystencje bardzo gęstego ciasta na naleśniki tak żeby trzymało się na mięsku.
Kawałki piersi moczymy w cieście a następnie w zwykłej mące i kładziemy na głęboki i mocno rozgrzany olej. Smażymy kilka razy przewracając.
wykładamy na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar oleju.
Ja podaje z dodatkiem sosów: czosnkowym, pomidorowym.
Smakują na ciepło jak i na zimno.