Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wszystkich! Super się prezentują i spokojnie można podać na zimno jako przystawkę!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30901
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30901
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Składniki
Mięsko obmyć, usunąć błony i wszystkie niepotrzebne części. Posolić, dodać pieprz i inne ulubione przyprawy wg gustu. Odstawić i zacząć przygotowywać ciasto.
Ciasto robimy z 2 rodzajów mąki w proporcjach 3/4 tortowej i 1/4 ziemniaczanej + woda + starty czosnek, pieprz, papryka czerwona i papryka ostra, pieprz kajeński, curry, sól.
Nie podałem dokładnej ilości przypraw bo ciasto należy poprostu smakować podczas przygotowania.
ciasto musi mieć konsystencje bardzo gęstego ciasta na naleśniki tak żeby trzymało się na mięsku.
Kawałki piersi moczymy w cieście a następnie w zwykłej mące i kładziemy na głęboki i mocno rozgrzany olej. Smażymy kilka razy przewracając.
wykładamy na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar oleju.
Ja podaje z dodatkiem sosów: czosnkowym, pomidorowym.
Smakują na ciepło jak i na zimno.