Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wszystkich! Super się prezentują i spokojnie można podać na zimno jako przystawkę!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 862
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12645
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 862
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12645
Składniki
Mięsko obmyć, usunąć błony i wszystkie niepotrzebne części. Posolić, dodać pieprz i inne ulubione przyprawy wg gustu. Odstawić i zacząć przygotowywać ciasto.
Ciasto robimy z 2 rodzajów mąki w proporcjach 3/4 tortowej i 1/4 ziemniaczanej + woda + starty czosnek, pieprz, papryka czerwona i papryka ostra, pieprz kajeński, curry, sól.
Nie podałem dokładnej ilości przypraw bo ciasto należy poprostu smakować podczas przygotowania.
ciasto musi mieć konsystencje bardzo gęstego ciasta na naleśniki tak żeby trzymało się na mięsku.
Kawałki piersi moczymy w cieście a następnie w zwykłej mące i kładziemy na głęboki i mocno rozgrzany olej. Smażymy kilka razy przewracając.
wykładamy na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar oleju.
Ja podaje z dodatkiem sosów: czosnkowym, pomidorowym.
Smakują na ciepło jak i na zimno.