Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wszystkich! Super się prezentują i spokojnie można podać na zimno jako przystawkę!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10657
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3301
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10657
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3301
Składniki
Mięsko obmyć, usunąć błony i wszystkie niepotrzebne części. Posolić, dodać pieprz i inne ulubione przyprawy wg gustu. Odstawić i zacząć przygotowywać ciasto.
Ciasto robimy z 2 rodzajów mąki w proporcjach 3/4 tortowej i 1/4 ziemniaczanej + woda + starty czosnek, pieprz, papryka czerwona i papryka ostra, pieprz kajeński, curry, sól.
Nie podałem dokładnej ilości przypraw bo ciasto należy poprostu smakować podczas przygotowania.
ciasto musi mieć konsystencje bardzo gęstego ciasta na naleśniki tak żeby trzymało się na mięsku.
Kawałki piersi moczymy w cieście a następnie w zwykłej mące i kładziemy na głęboki i mocno rozgrzany olej. Smażymy kilka razy przewracając.
wykładamy na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar oleju.
Ja podaje z dodatkiem sosów: czosnkowym, pomidorowym.
Smakują na ciepło jak i na zimno.