Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie bezmiesne nie tylko dla wegetarian.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 481
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1662
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 122
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 481
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1662
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 122
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
Wsypac platki do miski i zalac wrzaca woda, wody powinno byc tyle aby zakryc platki. Odstawic aby napecznialy.
Zetrzec na tarce marchew i pietruszke a cebule drobno posiekac.
Warzywa dusic na patelni razem z przyprawami az beda miekkie.
Nastepnie polaczyc warzywa razem z namoczonymi platkami i dobrze wymieszac. Mozna jeszcze doprawic do smaku.
Masa jest dosc wilgotna wiec lepienie kotletow moze nie byc proste. Ja dodaje troche maki do masy i bulki tartej. Nakladam lyzka mase na talerz z tarta bulka i formuje kotleciki.
Smazyc na oleju na zloty kolor. Mnie najlepiej smakuja z mizeria lub sosem greckim tzatziki.