Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie bezmiesne nie tylko dla wegetarian.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 279
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 279
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Składniki
Wsypac platki do miski i zalac wrzaca woda, wody powinno byc tyle aby zakryc platki. Odstawic aby napecznialy.
Zetrzec na tarce marchew i pietruszke a cebule drobno posiekac.
Warzywa dusic na patelni razem z przyprawami az beda miekkie.
Nastepnie polaczyc warzywa razem z namoczonymi platkami i dobrze wymieszac. Mozna jeszcze doprawic do smaku.
Masa jest dosc wilgotna wiec lepienie kotletow moze nie byc proste. Ja dodaje troche maki do masy i bulki tartej. Nakladam lyzka mase na talerz z tarta bulka i formuje kotleciki.
Smazyc na oleju na zloty kolor. Mnie najlepiej smakuja z mizeria lub sosem greckim tzatziki.