Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie bezmiesne nie tylko dla wegetarian.
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 37
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 10
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 102
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 37
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 10
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 102
Składniki
Wsypac platki do miski i zalac wrzaca woda, wody powinno byc tyle aby zakryc platki. Odstawic aby napecznialy.
Zetrzec na tarce marchew i pietruszke a cebule drobno posiekac.
Warzywa dusic na patelni razem z przyprawami az beda miekkie.
Nastepnie polaczyc warzywa razem z namoczonymi platkami i dobrze wymieszac. Mozna jeszcze doprawic do smaku.
Masa jest dosc wilgotna wiec lepienie kotletow moze nie byc proste. Ja dodaje troche maki do masy i bulki tartej. Nakladam lyzka mase na talerz z tarta bulka i formuje kotleciki.
Smazyc na oleju na zloty kolor. Mnie najlepiej smakuja z mizeria lub sosem greckim tzatziki.