Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie bezmiesne nie tylko dla wegetarian.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 256
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2784
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3547
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28850
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 256
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2784
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3547
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28850
Składniki
Wsypac platki do miski i zalac wrzaca woda, wody powinno byc tyle aby zakryc platki. Odstawic aby napecznialy.
Zetrzec na tarce marchew i pietruszke a cebule drobno posiekac.
Warzywa dusic na patelni razem z przyprawami az beda miekkie.
Nastepnie polaczyc warzywa razem z namoczonymi platkami i dobrze wymieszac. Mozna jeszcze doprawic do smaku.
Masa jest dosc wilgotna wiec lepienie kotletow moze nie byc proste. Ja dodaje troche maki do masy i bulki tartej. Nakladam lyzka mase na talerz z tarta bulka i formuje kotleciki.
Smazyc na oleju na zloty kolor. Mnie najlepiej smakuja z mizeria lub sosem greckim tzatziki.