Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-06-2009
Sycąca i pożywna zupa o słodkawym smaku kukurydzy.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20610
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2302
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 51
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20610
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2302
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 51
Składniki
Obrać i pokroić ziemniaki i marchewkę, odcedzić kukurydzę. Obrać cebulę, pokroić drobno i podsmażyć w garnku.
Do podsmażonej cebulki w garnku wlać bulion, rozmieszać, dodać ziemniaki, marchewkę i kukurydzę. Dodać sól i pieprz.
Gotować około pół godziny, aż warzywa zmiękną. Odstawić, aby ostygło.
Chłodną zupę zmiksować, a następnie podgrzać i doprawiać według upodobania - ja np. dodaję majeranek i paprykę.
Można podawać z grzankami, lub po prostu zagryzać chlebem :) Smacznego!