Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-06-2009
Sycąca i pożywna zupa o słodkawym smaku kukurydzy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119037
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8834
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3201
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2836
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119037
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8834
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3201
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2836
Składniki
Obrać i pokroić ziemniaki i marchewkę, odcedzić kukurydzę. Obrać cebulę, pokroić drobno i podsmażyć w garnku.
Do podsmażonej cebulki w garnku wlać bulion, rozmieszać, dodać ziemniaki, marchewkę i kukurydzę. Dodać sól i pieprz.
Gotować około pół godziny, aż warzywa zmiękną. Odstawić, aby ostygło.
Chłodną zupę zmiksować, a następnie podgrzać i doprawiać według upodobania - ja np. dodaję majeranek i paprykę.
Można podawać z grzankami, lub po prostu zagryzać chlebem :) Smacznego!