Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-06-2009
Sycąca i pożywna zupa o słodkawym smaku kukurydzy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25954
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25954
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Składniki
Obrać i pokroić ziemniaki i marchewkę, odcedzić kukurydzę. Obrać cebulę, pokroić drobno i podsmażyć w garnku.
Do podsmażonej cebulki w garnku wlać bulion, rozmieszać, dodać ziemniaki, marchewkę i kukurydzę. Dodać sól i pieprz.
Gotować około pół godziny, aż warzywa zmiękną. Odstawić, aby ostygło.
Chłodną zupę zmiksować, a następnie podgrzać i doprawiać według upodobania - ja np. dodaję majeranek i paprykę.
Można podawać z grzankami, lub po prostu zagryzać chlebem :) Smacznego!