Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-06-2009
Sycąca i pożywna zupa o słodkawym smaku kukurydzy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16495
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5308
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16495
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5308
Składniki
Obrać i pokroić ziemniaki i marchewkę, odcedzić kukurydzę. Obrać cebulę, pokroić drobno i podsmażyć w garnku.
Do podsmażonej cebulki w garnku wlać bulion, rozmieszać, dodać ziemniaki, marchewkę i kukurydzę. Dodać sól i pieprz.
Gotować około pół godziny, aż warzywa zmiękną. Odstawić, aby ostygło.
Chłodną zupę zmiksować, a następnie podgrzać i doprawiać według upodobania - ja np. dodaję majeranek i paprykę.
Można podawać z grzankami, lub po prostu zagryzać chlebem :) Smacznego!