Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, pyszne, niebanalne
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117540
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8143
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3046
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1822
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117540
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8143
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3046
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1822
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Składniki
Nóżki kurczaka obsypać wegetą i piec w piekarniku (w woreczku lub rękawie) przez 1,5 godz. w 180 stopni.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku pod przykryciem. Dodać pozostałe składniki, 1 szklankę wody i zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i octem balsamicznym do smaku słodko-kwaśnego.
Upieczone nóżki obłożyć sosem. Podawać z pieczywem na ciepło lub zimno.
Do sosu bakaliowego świetnie nadają się mięsne kawałki kurczaka, które pozostaną nam po ugotowaniu rosołu.