Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, pyszne, niebanalne
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 238
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 238
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Składniki
Nóżki kurczaka obsypać wegetą i piec w piekarniku (w woreczku lub rękawie) przez 1,5 godz. w 180 stopni.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku pod przykryciem. Dodać pozostałe składniki, 1 szklankę wody i zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i octem balsamicznym do smaku słodko-kwaśnego.
Upieczone nóżki obłożyć sosem. Podawać z pieczywem na ciepło lub zimno.
Do sosu bakaliowego świetnie nadają się mięsne kawałki kurczaka, które pozostaną nam po ugotowaniu rosołu.