Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie danie, można wykorzystać to co ma się w lodówce.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1789
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 111
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 191
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1789
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 111
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 191
Składniki
Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Żeby szybciej się ugotowała, wycinamy twardy środek. Makaron gotujemy al dente. Mięso plus ewentualnie kiełbasę kroimy na małe kawałki.
W garnku roztapiamy łyżkę smalcu. Wrzucamy pokrojone mięso, podsmażamy na małym ogniu. Dodajemy ugotowaną kapustę, pokrojoną na małe kawałki. Dodajemy makaron. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Grzejemy na małym ogniu ok. 20 minut.