Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cedr jest najpopularniejszą formą deski używaną do grillowania. Aromat deski cedrowej nada łososiowi niepowtarzalny delikatny a zarazem głęboki wędzony aromat. Podczas grillowania na desce wydziela się subtelny zapach dymu i rozgrzanego drewna, który udziela się każdemu rodzajowi grillowanej żywności: warzywom, drobiu, rybom jak i mięsu
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6617
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326997
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6617
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326997
Składniki
Deskę zanurzyć w wodzie, w soku, piwie lub winie. Za każdym razem wydzieli się inny aromat. Moczyć około 20 minut
Rozgrzać grilla, wyjętą z wody i lekko osuszoną deskę położyć na rozgrzanym ruszcie i rozgrzewać ją przez kilka minut.
Następnie deskę odwrócić i gładką stronę posmarować lekko oliwą.
Wyłożyć filet łososia na tak przygotowana deskę skórą do dołu i zamknąć pokrywę.
Czas grillowania to od 15-20 min w przypadku filetów. Czas grillowania całego łososia wydłuża się do 50 minut. Ryba jest gotowa wtedy, gdy mięso daje się dzielić na płatki. Upieczony filet można podawać na cedrowej desce, albo na półmisku