Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cedr jest najpopularniejszą formą deski używaną do grillowania. Aromat deski cedrowej nada łososiowi niepowtarzalny delikatny a zarazem głęboki wędzony aromat. Podczas grillowania na desce wydziela się subtelny zapach dymu i rozgrzanego drewna, który udziela się każdemu rodzajowi grillowanej żywności: warzywom, drobiu, rybom jak i mięsu
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35959
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1294
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35959
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1294
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Deskę zanurzyć w wodzie, w soku, piwie lub winie. Za każdym razem wydzieli się inny aromat. Moczyć około 20 minut
Rozgrzać grilla, wyjętą z wody i lekko osuszoną deskę położyć na rozgrzanym ruszcie i rozgrzewać ją przez kilka minut.
Następnie deskę odwrócić i gładką stronę posmarować lekko oliwą.
Wyłożyć filet łososia na tak przygotowana deskę skórą do dołu i zamknąć pokrywę.
Czas grillowania to od 15-20 min w przypadku filetów. Czas grillowania całego łososia wydłuża się do 50 minut. Ryba jest gotowa wtedy, gdy mięso daje się dzielić na płatki. Upieczony filet można podawać na cedrowej desce, albo na półmisku