Do góry

Przekąski Przepis na:

Młode ziemniaki z ziołami i boczkiem

Młode ziemniaki z ziołami i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9970

Dodano:

Odsłon: 20492

Młode ziemniaki z ziołami i boczkiem

Składniki

  • 1,5 kg młodych ziemniaków (małych)
  • 250 g boczku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka koperku
  • pieprz
  • oliwa extra virgin
  • sól (opcjonalnie)
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki szorujemy szczoteczką i myjemy pod bieżącą wodą. Pilnujcie żeby ich nie rozgotować, muszą być sprężyste. Boczek kroimy w cienkie paski, smażymy do zrumienienia. Zioła szatkujemy. Odcedzone ziemniaki mieszamy z odsączonymi z tłuszczu, kawałkami boczku. Dodajmy zioła, świeżo mielony pieprz, odrobinę oliwy. Całość można ewentualnie posolić. Ziemniaki wkładamy do lodówki na parę godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 09 czerwca 2017 Bardzo spodobał nam się ten przepis, dlatego zamieściliśmy go w naszym zestawieniu - https://smaker.pl/newsy-10-pomyslow-na-mlode-ziemniaki,1899766,a,.html
Dzięki za świetną inspirację! :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 07 lipca 2015 Do tego zimna maślanka i obiadek na lato jak ta lala :)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń