Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 652
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 652
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Składniki
Jajko wbić do miseczki lub szklanki.
Zagotować osoloną wodę z sokiem cytryny lub octem, jajko włożyć delikatnie do gotującej się wody ( jajko po wiedeńsku).
Jajko ze ściętym białkiem ( żółtko może być nie ścięte) przełożyć na plastry szynki parmeńskiej położonej na krzyż i zawinąć. Można podawać z rucolą lub kiełkami.