Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1862
Polecam.
Odsłon: 543
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1862
Polecam.
Odsłon: 543
Składniki
Jajko wbić do miseczki lub szklanki.
Zagotować osoloną wodę z sokiem cytryny lub octem, jajko włożyć delikatnie do gotującej się wody ( jajko po wiedeńsku).
Jajko ze ściętym białkiem ( żółtko może być nie ścięte) przełożyć na plastry szynki parmeńskiej położonej na krzyż i zawinąć. Można podawać z rucolą lub kiełkami.