Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 834
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 834
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Jajko wbić do miseczki lub szklanki.
Zagotować osoloną wodę z sokiem cytryny lub octem, jajko włożyć delikatnie do gotującej się wody ( jajko po wiedeńsku).
Jajko ze ściętym białkiem ( żółtko może być nie ścięte) przełożyć na plastry szynki parmeńskiej położonej na krzyż i zawinąć. Można podawać z rucolą lub kiełkami.