Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki z czarnuszką

Paluszki z czarnuszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 155

Dodano:

Odsłon: 192

Bardzo ekonomiczne

Składniki

  • 500 gram mąki 450
  • 1oo gr, smalcu
  • 150 ml wody letniej
  • 15 gram margaryny
  • Sól szczypta
  • farsz masło czosnek, czarnuszka, sól szczypta
  • ser żółty starty
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę, smalec, margarynę , sól, zagnieść z wodą , ciasto wychodzi bardzo plastyczne.


    odstawić do lodówki na 2 godziny

  2. Przygotować farsz


    masło ( może być margaryna a nawet ser) wymieszać z czosnkiem i czarnuszką i solą.




  3. Cisto rozwałkować n na kwadraty , nałożyć farsz na środku, zwinąć na rodzaj palucha,



    Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni, do ładnego zarumienienia


    Posypać startym żółtym serem



    Pokroić podawać na ciepło lub zimno



    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń