Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, czerwona papryka z czerwonym farszem.
2 papryki, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Dodajemy 1/4 szklanki wody oraz wszystkie przyprawy wg uznania i dusimy aż warzywa będą pół twarde. Następnie do warzyw dodajemy mięso mielone wraz z koncentratem i ketchupem, podsmażamy.
W między czasie w innym garnku wstawiamy 3 szklanki wody z kostką rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Gdy woda już wrze, wrzucamy szklankę surowego ryżu i gotujemy na małym ogniu aż cała woda wyparuje i odstawiamy z gazu na bok nakrywając pokrywką.
Na końcu ugotowany ryż mieszamy z podsmażonymi warzywami i mięsem. Resztę papryk myjemy i odkrawamy główki tak, aby można było potem przykryć nadzianą paprykę. Faszerujemy papryki, wierzch nadzianej papryki posypujemy żółtym serem. Ułożone nadziane papryki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku na ok. 30-35min. w temperaturze 180 stopni.
Papryka przed marynowaniem jest blanszowana, dzięki czemu jest miękka i delik...
Odsłon: 6124
Pyszne, zdrowe faszerowane mięsem mielonym papryki w bardzo prosty i szybki s...
Odsłon: 5045
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 33
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 48
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5120
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52356
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 33
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 48
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5120
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52356
Składniki
2 papryki, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Dodajemy 1/4 szklanki wody oraz wszystkie przyprawy wg uznania i dusimy aż warzywa będą pół twarde. Następnie do warzyw dodajemy mięso mielone wraz z koncentratem i ketchupem, podsmażamy.
W między czasie w innym garnku wstawiamy 3 szklanki wody z kostką rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Gdy woda już wrze, wrzucamy szklankę surowego ryżu i gotujemy na małym ogniu aż cała woda wyparuje i odstawiamy z gazu na bok nakrywając pokrywką.
Na końcu ugotowany ryż mieszamy z podsmażonymi warzywami i mięsem. Resztę papryk myjemy i odkrawamy główki tak, aby można było potem przykryć nadzianą paprykę. Faszerujemy papryki, wierzch nadzianej papryki posypujemy żółtym serem. Ułożone nadziane papryki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku na ok. 30-35min. w temperaturze 180 stopni.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 126
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 155