Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, czerwona papryka z czerwonym farszem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Składniki
2 papryki, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Dodajemy 1/4 szklanki wody oraz wszystkie przyprawy wg uznania i dusimy aż warzywa będą pół twarde. Następnie do warzyw dodajemy mięso mielone wraz z koncentratem i ketchupem, podsmażamy.
W między czasie w innym garnku wstawiamy 3 szklanki wody z kostką rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Gdy woda już wrze, wrzucamy szklankę surowego ryżu i gotujemy na małym ogniu aż cała woda wyparuje i odstawiamy z gazu na bok nakrywając pokrywką.
Na końcu ugotowany ryż mieszamy z podsmażonymi warzywami i mięsem. Resztę papryk myjemy i odkrawamy główki tak, aby można było potem przykryć nadzianą paprykę. Faszerujemy papryki, wierzch nadzianej papryki posypujemy żółtym serem. Ułożone nadziane papryki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku na ok. 30-35min. w temperaturze 180 stopni.