Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, czerwona papryka z czerwonym farszem.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 457
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2134
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 56
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 34
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 920
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 457
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2134
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 56
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 34
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 920
Składniki
2 papryki, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Dodajemy 1/4 szklanki wody oraz wszystkie przyprawy wg uznania i dusimy aż warzywa będą pół twarde. Następnie do warzyw dodajemy mięso mielone wraz z koncentratem i ketchupem, podsmażamy.
W między czasie w innym garnku wstawiamy 3 szklanki wody z kostką rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Gdy woda już wrze, wrzucamy szklankę surowego ryżu i gotujemy na małym ogniu aż cała woda wyparuje i odstawiamy z gazu na bok nakrywając pokrywką.
Na końcu ugotowany ryż mieszamy z podsmażonymi warzywami i mięsem. Resztę papryk myjemy i odkrawamy główki tak, aby można było potem przykryć nadzianą paprykę. Faszerujemy papryki, wierzch nadzianej papryki posypujemy żółtym serem. Ułożone nadziane papryki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku na ok. 30-35min. w temperaturze 180 stopni.