Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogie,niepracochłonne,nietrudne - ale pyszne :)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 95
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1262
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 464
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15516
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 95
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1262
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 464
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15516
Składniki
mąkę + cukier + przyprawy + olej + przecier + czosnek + 3 łyżki oleju + jaja wymieszać z małą ilością wody tak,aby powstało ciasto gęste tak,jak tężejący budyń;
we frytownicy (lub głębokiej patelni) rozgrzać tyle oleju,żeby można zanurzyć całe parówki;
parówki wkładać do ciasta i do rozgrzanego oleju (uwaga! - biorąc parówki z miski z ciastem nie czekamy,aż całe ciasto ocieknie z parówek,tylko jak najszybciej wkładamy do oleju);
usmażone na złoto parówki (olej nie może być zbyt gorący) wykładamy na chwilę na papier,by osączyć nadmiar tłuszczu i podajemy gorące z sosem czosnkowym,ketchupem,musztardą lub dowolną surówką :)
SMACZNEGO!!!