Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 41
Dodano: 29.03.2016
Odsłon: 6596
> 6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Przygotowanie ciasta
Drożdże rozpuścić w śmietanie, Dodać pół kostki masła, 1 łyżkę cukru, 1 jajko, 1/3. łyżeczki soli i wszystko razem zagnieść. Zagniecione ciasto włożyć na godzinę do lodówki.
Przygotowanie farszu
Zemleć przez maszynkę uduszone mięso z kurczaka oraz wędlinę, przyprawić papryką ostrą lub słodką, pieprzem i solą. Wymieszać masę i spróbować czy nie wymaga dodania większej ilości przypraw.
Rozwałkować ciasto na stolnicy. Nałożyć wzdłuż farsz mięsny tak aby dało się go zawinąć w ruloniki, które należy pokroić na długość pasztecików. Posmarować jajkiem i posypać startym na jarzynowej tarce serem żółtym.
Pieczenie
Rozgrzać piecyk do temperatury 180 - 200°C i piec paszteciki aż do zrumienienia.
Smacznego!
Podziękowania za przepis dla mamuchy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)