Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z mięsem i żółtym serem do czerwonego barszczu
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 420
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2967
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 420
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2967
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Składniki
Przygotowanie ciasta Drożdże rozpuścić w śmietanie, Dodać pół kostki masła, 1 łyżkę cukru, 1 jajko, 1/3. łyżeczki soli i wszystko razem zagnieść. Zagniecione ciasto włożyć na godzinę do lodówki.
Przygotowanie farszu Zemleć przez maszynkę uduszone mięso z kurczaka oraz wędlinę, przyprawić papryką ostrą lub słodką, pieprzem i solą. Wymieszać masę i spróbować czy nie wymaga dodania większej ilości przypraw.
Rozwałkować ciasto na stolnicy. Nałożyć wzdłuż farsz mięsny tak aby dało się go zawinąć w ruloniki, które należy pokroić na długość pasztecików. Posmarować jajkiem i posypać startym na jarzynowej tarce serem żółtym.
Pieczenie Rozgrzać piecyk do temperatury 180 - 200°C i piec paszteciki aż do zrumienienia. Smacznego! Podziękowania za przepis dla mamuchy.