Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z mięsem i żółtym serem do czerwonego barszczu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13043
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5226
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13043
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5226
Składniki
Przygotowanie ciasta Drożdże rozpuścić w śmietanie, Dodać pół kostki masła, 1 łyżkę cukru, 1 jajko, 1/3. łyżeczki soli i wszystko razem zagnieść. Zagniecione ciasto włożyć na godzinę do lodówki.
Przygotowanie farszu Zemleć przez maszynkę uduszone mięso z kurczaka oraz wędlinę, przyprawić papryką ostrą lub słodką, pieprzem i solą. Wymieszać masę i spróbować czy nie wymaga dodania większej ilości przypraw.
Rozwałkować ciasto na stolnicy. Nałożyć wzdłuż farsz mięsny tak aby dało się go zawinąć w ruloniki, które należy pokroić na długość pasztecików. Posmarować jajkiem i posypać startym na jarzynowej tarce serem żółtym.
Pieczenie Rozgrzać piecyk do temperatury 180 - 200°C i piec paszteciki aż do zrumienienia. Smacznego! Podziękowania za przepis dla mamuchy.